Köpguide – När du ska välj rätt hårvax!

När du ska köpa hårvax gäller det att välja rätt typ av produkt för just din hårtyp och hårlängd. Mattvax, glansvax, pomada eller hårgel. Om du har tjockare hår kommer du t.ex. att behöva ett vax med hög hold-faktor så att frisyren verkligen håller sig på plats.

Här listar vi tre faktorer som vi tycker är viktiga för att du ska bli riktigt nöjd med ditt hårvax.

Hårtyp och tjocklek!? Ett hår som är mycket tjockt kräver stadga och då rekommenderar vi att du väljer ett hårt hårvax som torkar snabbt och med stark hold-faktor.

Har du tunt hår och väljer ett hårt vax är risken stor att det tynger ner frisyren och håret känns lätt smutsigt. Tunna hår behöver mer volym så välj ett fibervax eller ett hårvax med mindre hold-faktor.

Finish – Vad är det för typ av finish som du vill ha på din frisyr? Idag finns det hårvax som ger både ett glansig eller matt finish, här är det egentligen det egna intresset som är avgörande.

Du väljer helt enkelt det du tycker passar ditt hår bäst. Har du längre överhår brukar en Pomada vara populär, vi brukar kalla pomadan för 2000 talets hårgel. Påmada är perfekt när du vill ha back-slick deluxe.

Applicera hårvaxet rätt


Hårvax är en produkt som först ska värmas upp i händerna innan den appliceras i håret, fördela vaxet genom att jobba igenom hela håret med hårvaxet, forma sedan önskad frisyr.

Tänk på att inte överdosera med hårvax, då blir håret fett och känns smutsigt. Nästan alla hårvaxer sköljs ur med ljummet-vatten.

×